zondag 10 augustus 2014

We zijn helemaal in de ban van de hortensia. Omdat onze voortuin op het noorden ligt hebben we daar veel schaduw dat is dus best lastig. Ik ben dol op planten die bloeien en we hebben gemerkt dat hortensia's het hier heel goed doen. Een beetje zon in de ochtend en avond en ze bloeien geweldig.
Van het voorjaar hebben we een boom verwijderd die echt veel te groot werd en dat was een mega klus. We zaten nu met een grote krater dus wat te doen? We hebben besloten om er een hortensia tuin van te maken. Nu zijn er de laatste tijd allemaal nieuwe soorten ontwikkeld en daar zitten zulke leuk bij. We hebben er al en leuk aantal verzameld.

Er stond al een grote witte die heel mooi verkleurd, het is er een die bloeit op nieuw hout. Zo'n 20 jaar geleden gekocht bij een kweker en waarschijnlijk een voorloper van de tegenwoordig zo populaire Annabelle.
De bloemen zijn groot en wit verkleuren bij het ouder worden en bij regen naar zacht roze, dan naar donker rozen en tenslotte naar een soort groen. Ze zijn ook heel goed om te drogen.


Hier samen met een nieuwe boren blauwe en een kamerplant van vorig jaar die het moeilijk heeft gehad maar al weer aardig bijkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten