maandag 1 juni 2015

Verplaatsing van de vijver.

Dit weekend was het zo ver, de vijver moest worden verplaatst. Zaterdag was het best goed weer en Jan heeft de hele dag heel hard gewerkt aan alle voorbereidingen om de vijver naar zijn nieuwe plek te verplaatsen.
Er zijn tegels gelegd, de vlonder en klimpaal zijn afgebroken en afgevoerd. Onze oude ijzeren tuinmeubeltjes hadden we al bij het oude ijzer gezet.Helaas viel het weer zondag erg tegen maar de mannen zijn er toch flink tegen aan gegaan. het gaf wel een enorme blubber bende maar het was voor een goed doel.
Eerst een gat gegraven op de nieuwe plek, dat moest toch dieper dan eerst gedacht. De vissen vangen en in de tijdelijke opvang doen. Vijver leeg pompen, dat kost even tijd. Gelijk maar goed schoon gemaakt, hij was nu toch leeg. Dan sjouwen naar de nieuwe plek, waterpas leggen en weer vullen. Het oude gat was vol water gestroomd dus dat moest ook leeg gepompt worden.
Alle planten verhuizen en de pomp met toebehoren aansluiten. De vissen weer vangen en terug in de vijver zetten (ook de kikker en de salamanders niet vergeten). Net voor de ergste regen klaar.

Netjes op zijn nieuwe plek. De afwerking komt later wel.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten